Gym

Van rollen, duikelen, rekken en strekken tot handstand-overslag en flik-flak.
Voor iedereen en alle leeftijden biedt Reflex wel een mogelijkheid om een uurtje per week te sporten.
Het maakt dan ook niet uit of je wel lenig of sterk genoeg bent, iedereen kan op zijn eigen manier deelnemen aan een gymuur. Een sport voor zowel jongens als meisjes!
Het gaat er tenslotte om dat je het naar je zin hebt.
Bij turnen zijn kracht, lenigheid en evenwicht heel erg belangrijk. Je leert oefeningen op verschillende toestellen die soms op muziek moeten worden uitgevoerd. Een sport voor zowel jongens als meisjes!

  • Kracht heb je bijvoorbeeld nodig voor het maken van een sprong.
  • Lenigheid en evenwicht heb je o.a. nodig voor de evenwichtsbalk.

Bij Reflex Reeuwijk kan je zowel op recreatief als op selectie niveau turnen. De lessen zijn zeer gevarieerd en je houdt alle spiergroepen in je lichaam sterk en soepel.

 

Recreatie

Vanaf 4 jaar kunnen de kinderen deelnemen aan het recreatieve lesuur. Hier wordt het klimmen en klauteren uitgebreid en komen er steeds meer toestellen aan te pas.
Balanceren op de evenwichtsbalk en zwaaien aan de ringen. Zelfs een oefening op de lange mat wordt al vanaf 6 jaar aangeleerd volgens de voorgeschreven landelijke oefenstof van de K.N.G.U. In de lessen ontbreken de spellen natuurlijk niet want dit blijft voor de sociale ontwikkeling erg belangrijk.
Eén keer per jaar houden we de "clubkampioenschappen" waarin de kinderen de aangeleerde kunsten kunnen vertonen. Een grote happening voor iedereen.
Indien mogelijk nemen we ook deel aan de Springwedstrijden en de Turn en Fun dag.
Door te werken met stimuleringsboekjes worden de kinderen uitgedaagd om steeds weer iets nieuws aan te leren en werken ze met een eigen boekje welk na het afronden hiervan een diploma oplevert.
Ongeveer één keer in de zes weken wordt een les gegeven met de tumbling-baan, een ware aanwinst van de vereniging, waarop de kinderen naar hartenlust kunnen springen en gymmen.
De recreanten zij verdeeld in 6 leeftijdsgroepen van 4 tot ± 16 jaar, waaronder ook een jongens groep.
In dit uur worden dan ook specifieke jongens oefeningen en toestellen gebruikt waardoor zij op een eigen wijze de les krijgen aangeboden.

 

Combi-lessen

Zit je kind in groep 1 of 2 en kan het niet kiezen tussen dans en gym? Probeer dan onze combi-lessen. Dit is 1 uur dans en 1 uur gym per week.  
Speciaal voor deze combi-kinderen van groep 1 en 2 bieden we een goedkoper combi-tarief aan. De lessen zijn vlak achter elkaar op woensdagmiddag in de Sporthal de Meerkoet. De gymjuf brengt je kind na de gymles naar de danszaal waar onze dansjuf staat te wachten. In de schoolvakanties zijn er geen lessen.

Omdat de lessen achter elkaar zijn, hoef je je kind maar 1 x te halen en te brengen. 

 

Wedstrijdgroepen

Of eigenlijk de selectiegroepen van de gym,
In deze groepen wordt er geturnd op balkvloerbrug en sprong, door kinderen die meer kunnen dan bij de recreatie gym.
De koprol wordt nu een salto en de handstanddoorrol een overslag, en zelfs de radslag wordt hier ook op de balk uitgevoerd.
Om aan deze groepen mee te mogen doen moet je geselecteerd worden door de leiding.
Hier wordt er dan ook meerdere keren en uren per week getraind en werken aan de hogere turnniveaus 
Reflex doet mee aan individuele en competitie wedstrijden welke regelmatig mooie prestaties opleveren.