Kan jij ook niet stil blijven zitten als je muziek hoort? Dan is dans bij Reflex Reeuwijk ook iets voor jou! De swingende muziek nodigt je uit om te bewegen, dat is gezond en vooral heel leuk. Je bent er even heerlijk uit, je ontmoet vrienden en het is gezellig. Samen dansen is uitnodigend, gezellig en na afloop voel je je heerlijk moe én fit.

 

De lessen
In de lessen wordt gedanst op allerlei soorten muziek: van popmuziek tot oude jazznummers, van langzame soul tot supersnelle hip-hop. Je swingt op verschillende ritmes, beeldt een tekst uit of leert nieuwe passen bij moderne of oude jazzmuziek. De bewegingen bij de muziek leer je al dansend in de les. Elke les begint met een opwarmingsoefening. Daarna worden er oefeningen gedaan voor een lenig lijf, sterke spieren en een goede houding. Dan is het tijd om echt te gaan dansen. De les eindigt met een cooling-down om weer tot rust te komen.

 
Leeftijd
Leeftijd speelt bij dans geen rol. Iedereen kan (leren) dansen bij Reflex Reeuwijk. Jonge kinderen dansen op liedjes die ze goed kennen, tieners swingen op top-40 nummers en 20-plussers en oudere houden hun lichaam soepel op muziek waar zij van houden. Het accent ligt op het plezier in bewegen, zeker in het begin gaat het niet om ingewikkelde choreografieën en wervelende draaien. De groepen bij Reflex zijn ingedeeld op leeftijd en beginnen bij kinderen vanaf 4 jaar.
 

Combi-lessen

Zit je kind in groep 1 of 2 en kan het niet kiezen tussen dans en gym? Probeer dan onze combi-lessen. Dit is 1 uur dans en 1 uur gym per week.  
Speciaal voor deze combi kinderen van groep 1 en 2 bieden we een goedkoper combi-tarief aan. De lessen zijn vlak achter elkaar op woensdag middag in de Sporthal de Meerkoet. De gymjuf brengt je kind na de gymles naar de danszaal waar onze dansjuf staat te wachten. In de schoolvakanties zijn er geen lessen.

Omdat de lessen achter elkaar zijn hoef je je kind maar 1 x te halen en te brengen. 

 

Kleding
Speciale kleding is eigenlijk niet vereist in de lessen, maar wel bij optredens. Het basis-outfit is een zwarte turnbroek, zwart topje en zwarte dans- of turnschoentjes met een dunne zool. Wanneer je met je groep een uitvoering hebt, wordt de kleding die je aantrekt door Reflex verzorgt.

 

Activiteiten
Met Reflex proberen we een aantal keren per jaar voor alle dansgroepen een optreden te regelen. Zo is er "Dance to demo" in Nederland, waarop we inschrijven. Daarnaast staan we ook elk jaar op de Koningsdag in Reeuwijk en treden we op tijdens de clubkampioenschappen van de turnafdeling. Verder worden we regelmatig gevraagd om op te treden bij verschillende activiteiten die in en rond Reeuwijk worden georganiseerd.

 

Meer weten?
Voor meer informatie kunt contact opnemen met de coördinator dans:  dans@reflexreeuwijk.nl Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.