Wat is Freerunning
Freerunning is het verplaatsen van A naar B waarbij obstakels op allerlei manieren worden getrotseerd. Onderweg is er ook ruimte voor fraai uitziende tricks en moves.
In de buitenvariant wordt er veel gebruik gemaakt van straatelementen in de stad en wijk. Met name jongeren spreekt deze 'cool' uitziende beweegvorm enorm aan, waardoor het zeker ook geschikt is voor bewegingsonderwijs.

Hoe werkt Freerunning
Dagelijkse obstakels krijgen een andere betekenis met freerunning
Het verplaatsen van A naar B kan op vele manieren. Springen, klimmen, balanceren, zwaaien, hangen en uiteenlopende tricks staan bij Freerunning centraal.
De obstakels zijn alledaagse dingen als muurtjes, hekken, trappen, buizen en palen. Alles waar over gesprongen en gerend kan worden, kan onderdeel uitmaken van een freerunning parcours. De trucs en tricks maken het plaatje compleet en maken van freerunning een ongekend populaire urban streets activiteit.
Deze coole beweegvorm staat dichtbij de belevingswereld van jongeren. Met enkele toestellen, matten en materialen in de gymzaal heb je zo een uitdagend Freerunning parcours uitgezet. Freerunning kan dus ook heel goed in een gymzaal uitgevoerd worden. Freerunning gaat om het mooi en efficiënt bewegen.

We oefenen in de zaal, maar bij goed weer gaan we gewoon naar buiten!