Acrogym:

Acrogym is een combinatie van turnen, dansen en acrobatiek. Het is een echte teamsport waarbij samenwerking en vertrouwen van belang zijn. Bij acrogym werken we met een dames-, heren- of een mixpaar. Daarnaast is het ook mogelijk met drie of vier personen een groep te vormen.

De jongste en lichtste gymnast(e) werkt meestal boven en de sterkste en grotere gymnast(e) is ideaal als onderpartner. Je moet je goed concentreren en letten op je partner, samen moet je de oefeningen voor elkaar krijgen. Daarnaast werk je in de trainingen aan behendigheid, kracht, lenigheid, expressie en dans. Dit zijn belangrijke onderdelen van de acrogym.

Op wedstrijden laat een team de oefening op muziek zien op een vloer van 12 bij 12 meter op muziek. Hierbij doen ze balansoefeningen, tempo- oefeningen en acrobatische sprongen die tijdens de trainingen geoefend zijn. Ook kan er, als er animo voor is, meegedaan worden aan demo wedstrijden, waarbij de gehele groep samen een oefening laat zien.

Ben jij 7 jaar of ouder en lijkt het jou leuk om te ontdekken wat acrogym is? Kom dan een keertje mee doen! De trainingen vinden plaats op donderdag, van 17.00 tot 19.00 in de Meerkoet.

Ben je al wat ouder, twijfel je of je geschikt bent voor de acrogym maar lijkt het je wel heel leuk? Ook dan ben je welkom om een proefles mee te draaien. Mensen zonder gym achtergrond zijn ook van harte welkom.

Iedereen kan tijdens de les op zijn/haar eigen niveau werken. Als je iets niet durft hoef je het niet te doen. Toch dagen we de gymnasten graag uit om een stapje verder te gaan.