Ouder en kindgym

Home » Turnen/gym » Ouder en kindgym
a67d693374ec45e7a98afb507f6c339a.jpg

Ouder en kindgym

 

Het begint bij Reflex al met peuters, vanaf 1 jaar en 9 maanden kunnen zij met papa, mama of zelfs met opa , oma of de oppas meedoen met de ouder en kindgym.


Lekker veilig om met een vertrouwd persoon en met andere kinderen gezellig in een groep spelletjes en allerlei oefeningen met of aan de toestellen te doen
Klimmen, klauteren en oefeningen op muziek waarbij de nodige liedjes gezongen worden, alles komt aan bod.
De lesopbouw is gericht op de motorische en sociale ontwikkelingen van het kind.
Om deel te kunnen nemen aan dit lesuur kunt u lid worden van de vereniging, en wordt er vervolgens met een leskaart voor 10 keer gewerkt.

Wij werken bij ouder en kindgym met het beweegdiploma.

 

Waarom het Beweegdiploma?

In de leeftijdsperiode van 2 tot 6 jaar vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. In deze periode komen verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. De snelheid in geleiding van prikkels van spieren naar hersenen en omgekeerd, neemt toe. Er ontwikkelt zich een verfijnde samenwerking tussen het gezichtszintuig, evenwichtszintuig en de sensoren in de spieren, pezen en gewrichten enerzijds en het zenuwstelsel anderzijds. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen voor het jonge kind van groot belang om overgewicht tegen te gaan. Zodra het kind goed kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk. (Bron: KNGU)